Téma: Líbia
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-02-25, 13:13   #2 (permalink)
Hiccs
Tag
 
Hiccs logója
 
Csatlakozott: 10-04-27
Összes hozzászólás: 55
Hírnév szint: 15
Hiccs már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Hiccs már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Hiccs már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
eTamás eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Líbia a mostani események, tüntetések és véres megtorlások okán szerepel a hírekben. Szöget ütött a fejemben, hogy ez az ország földrajzilag semmivel sem fekszik rosszabb helyen, mint Tunézia, vagy Egyiptom. A két szomszédos ország.

Mostanában aligha fog bárki is Tripoliba, vagy más líbiai városba repülni. A jövő viszont sokkal fényesebb lehet. Ha egy európaibb vezetés követi Kadafi-t.

Még biztos sok év, akár sok 10 év el fog telni mire felkapott hely lehet Líbia. Engem viszont már most kezd érdekelni.
Nekem nagy álmom, hogy befutott sajtófotós lehessek, szóval nekem ilyenkor különösen viszket a tenyerem, hogy a fotófelszerelésemet felmarkolva Észak-Afrikába vagy a Közel-Keletre utazzak. Történelmi pillanatok zajlanak most ebben a térségben, hiszen itt még soha nem honolt demokrácia, jellemzően diktátorok és törzsi vezetők irányították ezeket az országokat, ezért különösen érdekes az utóbbi hetek, hónapok forgataga, melyben a forradalmi demokratikus átalakulás figyelhető meg. Egyiptomban már stabilizálódni látszik a helyzet és Tunézia is várja a turistákat.

Sajnos Líbia már más tészta, itt még mindig a felkelők erőszakos leverésén van a hadsereg egy része (egy másik részük pedig melléjük állt, vagy külföldre dezertált, például több pilóta, akik parancsot kaptak a civil tüntetők elleni támadásokra Máltára repültek, de a líbiai haditengerészet két hadihajója is horgonyzási engedélyt kért Máltától).

Szóval azért elmondható, hogy a líbiai helyzet aggasztó. Turistákat nem csak, hogy nem fogad, de akik ott ragadtak azok sem tudnak polgári járatokon hazajutni. Az egyes országok az ott ragadt turistákat igyekeznek kimenteni. Az USA, Anglia, Franciaország és több ország külön járatokat indított az ott rekedt polgáraik kimentésére.

Egyelőre még nem ajánlott tervezni a líbiai vakációt! Főleg ha Khadafi még továbbra sem hajlandó lemondani (és nem lesz, bejelentette, hogy inkább "mártír" halált hal ha kell), mert az események még ennél is véresebb fordulatot vehetnek, így is már nem forradalomról, hanem polgárháborúról beszélhetünk.
Hiccs nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések