Téma: Csehország
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-04-24, 09:01   #4 (permalink)
Zsófi
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-25
Összes hozzászólás: 42
Hírnév szint: 0
Zsófi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A tavaszi szünetet kihasználva kicsit utazgattunk a világban. Egyik ismerős ajánlotta, hogy nézzük meg Csehországban Cesky Krumlov nevű kisvárost. Elég gyanakodva fogadtuk, mert még sosem hallottunk róla, de addig mondogatta, hogy csodaszép, még végül meggyőzött minket.

A város hegyek között fekszik, a Moldva partján. Már a környék is gyönyörű. A folyó a városban olyan hajtűkanyarokat vesz, hogy meghatározza a városrészeket. Az egész város egy az egyben történelmi műemlék. A legújabb házak benne barokk koriak, és nincs két emeletesnél magasabb épület. A házak olyanok, mintha sziklába lennének építve. Az egyik hajtűkanyar nagy védelmet nyújt az itt található, Csehországban második legnagyobb várnak. Belülről is gyönyörű épületegyüttesben két múzeum is van. A vár védelme két medvére van bízva.
A városban autóval nehéz a közlekedés, mert nagyon szűkek az utcák, és szinte mindegyik egyirányú. A gyalogos közlekedés már jóval hangulatosabb. Mindenhol szűk, macskaköves utcák, hidak vannak. A főtér engem kicsit Telcsre emlékeztetett, de nagyon tetszett. A Moldvának itt rengeteg kis ága, mellékfolyója van, amik az egész várost behálózzák, rengeteg apró szigetet képezve.
Mindennek ellenére Cesky Krumlov egy élő város, ahol sok turista megfordul. Nagyon sok étterem, szálloda várja a látogatókat, de valahogy eloszlik a tömeg. Az sem mellékes, hogy itt gyártják az Eggenberg sört.
Zsófi nem elérhető   Válaszol idézettel