Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-06-06, 10:29   #2 (permalink)
Tesco Utazás
Új tag
 
Csatlakozott: 11-06-02
Összes hozzászólás: 8
Hírnév szint: 0
Tesco Utazás már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Tesco Utazás már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Kedves Utazni vágyók! A Tesco Utazás Korfu után Bulgáriát ajánlja figyelmetekbe, szuper úti tippekkel, hasznos információkkal. Olvassátok!

Bulgária
Ha nyaralásról van szó, sokan azonnal Horvátország, Olaszország vagy Görögország felé veszik az irányt, pedig Bulgária legalább olyan felejthetetlen nyaralást ígér, mint a jól bevált horvát tengerpart.

Napospart
A Napospart Bulgária legnagyobb és legnépszerűbb nyaralóhelye: 500 szálloda és 110 ezer ágy várja a nyaralni vágyókat. Egyre több magyar utazó körében népszerű Bulgária, hiszen kék zászlós, homokos tengerpartjával és sok kikapcsolódási lehetőségével még mindig olcsónak mondható. Itt nem lehet unatkozni, rengeteg étterem, bár, diszkó, söröző, borozó, kávézó és aquapark kínál felejthetetlen pillanatot, nem beszélve a vízi sportokról. A Naposparton a Sveti Vlas és a Neszebar öblök között több kilométer hosszan magasodnak a szállodák, a part pedig aranyhomokos és 8 km hosszú.

Aranypart
A Napospart mellett az Aranypart is igen népszerű része Bulgáriának. Nevét egy legendáról kapta, miszerint a kalózok régen rengeteg arany kincset ástak el a parton, de a vidék bosszúból homokká változtatta a drágaköveket. Így jött létre a partot borító aranyhomok. Ha kincseket nem is találtok, gyönyörködhettek a száz méter széles és négy km hosszú partban. Az üdülőváros 17 km-re fekszik Várna belvárosától, de mára gyakorlatilag egybeépült a várossal. Itt található Kelet-Európa legjobb aquaparkja, az Aquapolis – ha itt jártok, feltétlenül próbáljátok ki a 18 méter magas Kamikaze csúzdát, melynek végére érve 60 km/órás sebességre gyorsultok fel. Az Aranyparton egy gyógyfürdő központ is található, 22 szabadtéri és egy beltéri gyógymedencével, 120 -féle gyógyászati kezeléssel. Az Aranypart legszebb nevezetessége az Aranypart Természeti Park, ahol különleges és ritka állat- és növényfajtákat láthattok. A part közeében található az Alabzha sziklakolostor is, ami egy természetes cseppkőbarlangban működött, egykor keresztény kolostor volt, ahol remeték éltek.

Kihagyhatatlan programok
Ha Bulgáriában jártok, ne csak a tengerparton süttessétek magatokat, hanem kiránduljatok is. Ehhez kínálunk kihagyhatatlan programlehetőségeket.

Várna
Az Aranyparttól mindössze 15 km-re fekszik Bulgária „tengeri fővárosa”, 351 ezer lakosával a legnagyobb bolgár üdülőhelynek számít. Várna egyben Európa legidősebb városa is, Kr. e. 570-ben, a milétosziak alapították, de már jóval előbb is éltek itt emberek. A Tengeri Kert (Népliget) Várna legrégebbi, legnagyobb és leghíresebb parkja, 6 km hosszan terül el a part mentén. Rengeteg nevezetesség is található itt, többek között a várnai akvárium, a delfinárium, egy planetárium, terrárium, állatkert, élménypart. A belvárosban láthatjátok az ortodox Szűz Mária mennybemenetel katedrálist, amelynek alapkövét 1880. augusztus 22-én fektették le.

Jeep szafari
Ha szeretitek a kalandot, ne hagyjátok ki ezt a programot. Rátermett, jól képzett sofőrök mutatják be a táj jellegzetességeit, orosz UAZ terepjárókkal. Hála a pihenőidőknek, nevezetességek megtekintésére is lehetőség van. Kipróbálhattok egy helyi alkohol italt, természetvédelmi területeket és kilátókat csodálhattok meg. A méhkaptárok tövében ehettek bolgár mézet, célba is lőhettek, vásárolhattok helyi termelőktől gyümölcsöt, majd az út végén, egy kis helyi faluban a sofőrök szervírozásában meg is ebédelhettek, amelyhez helyi aperitifet, bort, sört és helyi üdítőt fogyaszthattok.

Baltschik kirándulás
Dél-Dobrudzsa a két világháború között Romániához tartozott, itt építette meg Mária, a román királyné a baltschiki kastélyt és a botanikus kertet nyári rezidenciaként. Halála után itt helyezték el a szívét. Ha ellátogattok ide, különleges fákat, bokrokat, virágokat és egyedülálló kaktuszerdőt tekinthettek meg. Ne hagyjátok ki.

Kedvet kaptatok az utazáshoz? Akkor foglaljátok le a nyaralást Bulgáriába az oldalunkon, ehhez kínálunk nektek egy szuper ajánlatot: http://www.tescoutazas.hu/szallas/ho...chia-park/nyar
Tesco Utazás nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések