Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-06-10, 08:37   #6 (permalink)
Tesco Utazás
Új tag
 
Csatlakozott: 11-06-02
Összes hozzászólás: 8
Hírnév szint: 0
Tesco Utazás már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Tesco Utazás már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Ma képzeletben Máltába utazunk a www.tescoutazas.hu weboldal segítségével. Ti jártatok már ott?

Málta
Máltában az időjárás egész évben kellemes, a hőmérséklet télen sem süllyed 14-16 fok alá, nyáron pedig igazi nyaralóidőre lehet számítani, akár 36 fokos meleggel. Mivel Málta nagyon vallásos ország, így a vasárnapi nap szigorúan a családé, kevés üzlet van ilyenkor nyitva – ezt nem árt szem előtt tartani. Az ország fővárosa Valetta, ha van időtök, feltétlenül kiránduljatok el ide és nézzétek meg az óvárost, a Nagymesterek Palotáját, a Fort Elmot, a Hadtörténeti Múzeumot és a Kék Barlangot is, ahol lehetőség van csónaktúrára is, tipikus máltai halászcsónakokkal. Valetta mellett Medina, Mosta és Rabat városait is érdemes felkeresni.

A máltai konyhára Szicília közelsége miatt nagy hatással volt az olasz konyha, de felfedezhető benne az arab fűszervilág is. Ezen kívül rengeteg a mediterrán gyümölcs, a citrusfélék és a zöldség is. Nem kell azonban megijedni, a szállodákban elsősorban egyszerű angol reggelivel fogtok találkozni. Ha tudsz búvárkodni akkor, ha nem, akkor pedig azért nagyon szuper úti cél Málta, hiszen a szigeten több búvárközpont is működik, nem beszélve a szigetet körülölelő tengerről és a benne rejlő gazdag élővilágról.
Ha szórakozni szeretnétek, természetesen arra is van lehetőség, elsősorban a pezsgő St. Julian’s szórakozó negyedben. Itt szinte minden éjjel késő estétől kora reggelig nyitva vannak az éttermek, a bárok és a diszkók.

Érdekesség:
Málta híres termékei a medinai üveg- és az ezüstművesek által előállított darabok, melyeket a szigeten lévő kézműveseknél tudtok megvásárolni, egész elfogadható áron. A neves máltai csipkét Gozo szigetén érdemes keresni. Valettában vasárnaponként a St. John Cathedral-nál, a Marsaxlokk halászkikötőnél pedig naponta tartanak piacot, ahol a máltai borokból, sajtokból és csipkékből válogathattok kedvetekre.

Jó tudni:
Egy buszjegy ára 0,5 centtől egészen 3,5 euróig terjedhet, az összeg mindig a km-től függ.

Kedvet kaptál egy máltai utazáshoz? Akkor kattints és nézd meg ajánlatunkat a http://www.tescoutazas.hu/szallas/se...-suncrest/nyar oldalon. Ha tetszik, akár online egy kattintással le is foglalhatod. Hajrá!
Tesco Utazás nem elérhető   Válaszol idézettel