Téma: Kenya
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-11-10, 17:34   #5 (permalink)
keri
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Örülök, h tetszik !
A polgárháború nyomai többnyire az épületeken látszódnak. Ugye a szegénység az nem arra vezethető vissza, de a szegénységnek,munkanélküliségnek "köszönhetőek" a lopások,betörések. A helyiek is rácsokkal védik házaikat, boltjaikat, már akinek van. De ez is inkább a nagyobb városokra jellemző. Vagy inkább úgy fogalmaznék, h az üdülőövezetek egyáltalán nem veszélyesek. Azt hiszem írtam is, h maximálisan védik a turistákat. Több helyen láttunk városokban,településeken fegyveres katonákat. Szokatlan, de szerintem nem riasztó.
Idegenvezetőnk Mombasa külvárosában figyelmeztetett, h csukjuk be az autó ablakait, az esetleg benyúló tolvajok miatt. De ott sem volt gond, mindenki éli az életét.
Kisebb zavargásokról még lehet hallani időnként. Az emberek viszont sokkal nyugodtabbak, mint nálunk. Ők úgy tartják, h semmi sem gond : "HAKUNA MATATA"
Olvassatok utána a WIKIPÉDIA-n. A FÜGGETLENSÉG, ALKOTMÁNY,ÁLLAMFORMA címek alatt ír a zavargásokról, fentebb a gyarmatosításról, és lent a GAZDASÁG-ról. Nekem nem az jön le az olvasottakból, amit ott láttam. Kíváncsi lennék,h az ott leírtak alapján,Ti hogy látjátok. http://hu.wikipedia.org/wiki/Kenya

Nem akarom az irodák üzletét rontani, de Mathias szállástól kezdve mindent leszervez. Egyébként mi irodásak(Winair) vagyunk, meg vagyunk elégedve. Számolgattunk többször is,saját szervezésben mennyi lenne, de nem minden esetben kedvezőbb. Ez is sok mindentől függ. Szerintem. És hát rengeteg hátizsákos van, akik csak szafarira utaznak.

A szafari tényleg fantasztikus élmény volt. Sétálni nem lehetett, végig a buszból kandikáltunk. Bár az állatok olyan nyugalmat árasztanak, h akár sétálni is lehetne, de tudjuk,h Ők vadállatok. Egy eset volt, mikor az elefánt mama túl közel érzett bennünket, és elkezdett szaladni felénk a több tonnájával, h védelmezze kicsinyét. Hátrébb mentünk, ő megnyugodott, majd ismét megindult felénk. Ekkor már a sofőrünk is jobbnak látta, ha tovább állunk. De veszély nem volt.
Az első oroszlán csapat is kb 5-6 méterre volt tőlünk, egy fa alatt hüssöltek, mintha ott sem lettünk volna. Gondolom az erőviszonyokkal azért tisztában vannak
keri nem elérhető   Válaszol idézettel