Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-01-18, 12:18   #35 (permalink)
DOM
Új tag
 
Csatlakozott: 13-01-18
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
DOM a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Rémálom nyaralás :-(

Én most egy negatív élményt osztanék meg veletek, a korábban általam nagyon is imádott Dominikai nyaralásról:

A megpróbáltatások az utazással kezdődtek: egy condor géppel repültünk nagyon szük ülésekkel, ehetetlen kajával 11 órát. (Európában még elmegy 1-2-3 óráig... de ilyen hosszú útra nem volt az igazi)
Megérkeztünk Dominikára: délre mentünk 3 órás transzferrel egy öbölbe a karib tengerhez a Grand Bahibe Principe La Romana 5* (Jahn Reisen katalógusban 4*+) szállodába. A környéken semmi, csupa nyugalom.

A hotel gyönyörű: a recepció, a bár nagy befogadó képességű, a park része csodálatosan meg lett tervezve, izléses kis utcácskái voltak hatalmas medence együttessel. És kb. ennyi, ami jót leírhatok róla...
Már az első este szoba csere, hiszen a szivattyúház mellett landoltunk... de másnap estére kaptunk másikat földszintre, bár itthon ráfizettünk, hogy emeleti szobát kapjunk.
Tele volt szúnyoggal és homoki bolhával a tengerpart, meg darazsakkal ami a homokba rakta a petéjét (állítólag nincs fullánkja) de mégis egész nap millió volt körülötted és félelmetes volt.
A parti étterembe 3 héten keresztül csirkecomb agyon sütve, hal és sertés szelet alig sütve volt a menü általában sült krumpli volt csak köretnek. Így fel kellett menni a központi étterembe ebédelni. Itt legalább finom volt az étel, a választék bővebb volt, de nem 5*-nak megfelelő!
DE! Ha nem fizettél minden alkalommal borravalót a pincér egyszerüen nem szolgált ki, vagy csak egyet hozott ki a kikért kettő helyett, vagy mást hozott. De ha adtál pénzt, akkor minden volt, plusszba is hozott amit esetleg előzőnap ittál! Ha mindig adtunk volna mindenkinek, napi 10 dollár kellett volna all inclusive mellett...

Ez mind apróságnak tűnhet...de bárcsak ennyi lett volna a „probléma”.

Ami igazán rányomta a bélyegét a nyaralásra:
Béreltünk széfet mint mindig. 20 napra 80 dollár. Másnap KIRABOLTAK MINKET! A SZÉFBŐL ELTÜNT 300 EURO. Először nem akartuk elhinni és egymást kérdeztük folyton: biztos bezártuk? Nem hagytuk kint, mert ugye onnan nem tünhet el... a kódott csak mi tudjuk? Bár elképzelhetetlennek tűnt, hogy mi hagytuk szem előtt a pénzt... gondoltuk talán mégis mi hibáztunk, így nem jelentettük...
És itt a következő DE!!! A második héten el akartunk menni kirándulni, és elővettük a lezárt borítékot a bezárt széfből... ráírtuk a maradékot levonalaztam a boritékot, éééés ismét eltünt 200 euro.
Ekkor már megtettük a feljelentést és mindent amit csak tudtunk. Az idegenvezető szerencsétlenségünkre dominikai volt!!! Semmi mást nem intézett, mint hogy csak fordított...
A szálloda természetesen mossa kezeit... nem ismeri el! Minket hibáztat, hogy nem tettük be a pénzt vagy elárultuk a kódot. Persze, azért jöttünk nyaralni, hogy kiraboltassuk magunkat!

A szobaajtón elektronikus zár van oda senki (?) csak mi és a takaritónő mehetett be.
A biztonsági fönök kinyomtatta, hogy csak mi és a takaritó voltunk benn... Na de akkor miért nem vették elő a takarítót? Meg ha kinyitja a szobaajtót, akkor bárki bemehetett vele... vagy akár odaadhatja a saját takarítós „kulcsát” is másnak.
Az utólsó héten mint a málhás lovak jártunk a partra kamera, pénztárca, fényképező stb.
Egyszerűen ilyen nem történhetne meg egy 5*-os szállodában, sem másikban...
Az amúgy sem olcsó nyaralást 500 euronk bánja. Így igazán drága nyaralás lett  Nehezen emésztjük meg... engem teljesen kikészitett idegileg, mert ha hibázom elfogadom, de még fizetek is azért hogy kiraboljanak???

Később gondoltunk rá, hogy nem készpénzt kellett volna a széfben tartani, hanem kártyát használni. DE!!! ez sem megoldás mert 2 német pár is volt ott: az első hétem müködött a kártyájuk, a másodikon már nem, és nem értették miért nem tudnak levenni pénzt. Kíváncsi vagyok milyen meglepetés érte őket, mikor otthon leellenőriztették a kártyájukat.
Biztosításunk hiába volt: pénzre sehol nem érvényes a biztositás...

Valószínű nem mi voltunk az elsők és nem is az utolsók... rutinos brigád lehetett. Több mint valószínű, h. az egész szállodaszemélyzet benne volt...

Elsősorban azért írtam le, hogy mi történt, hogy akik a jövőben ide készülnek, azok jól gondolják át milyen szállodát választanak, nehogy ők is így járjanak.
Másodszor, ha valaki már pórul járt (akár ebben a szállodában, akár máshol), mit tudott tenni? Van-e valakinek ötlete, hogy hogy történhetett ez meg? Egyszerűen nem tudok napirendre térni a dolog felett...
DOM nem elérhető   Válaszol idézettel