Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-02-27, 23:33   #1 (permalink)
Kvacs
Új tag
 
Csatlakozott: 10-01-22
Összes hozzászólás: 22
Hírnév szint: 0
Kvacs a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Telekocsi tapasztalatok

Sziasztok!

Rég írtam ide, de most újra itt vagyok, méghozzá azért, mert Telekocsi témában nem találtam egy rendes fórumot. Hát csinálok egyet.

Aki nem ismerné a telekocsi lényegét, annak pár mondatban a lényeg:
Egy internetes felületen az autósok megadhatják milyen útvonalon közlekednek, mennyi hely van náluk és mennyiért vinnének el utasokat.
Ha jelentkezik utas, akkor ő beszáll a benzinköltségbe egy jellemzően vonatjegynél is alacsonyabb összeggel és kényelmesen, gyorsan eljut a céljához.
Mindenki jól jár és még a környezetet is kíméltük.
Az erre specializálódott weboldalakon jól ki van találva, hogy a felek egymásra találjanak és a felek elkerülhessék az esetleges kellemetlen autósokat/utasokat.
Ez egyébként nem szokott probléma lenni. Jellemzően aki kipróbálja a telekocsizást az onnantól kezdve lelkes használóvá válik.

Személyes tapasztalatom sofőrként és az utasaim elbeszélése alapján nagyon pozitív. Évente 40-50 ezer km-t autózom és 4 hónapja regisztráltam be az egyik oldalra. Eddig majdnem 50 utasom volt és közel 80 ezer Ft benzinpénzt szedtem. Eddig egy külön dobozban gyűjtöttem, de el kell gondolkozzak mit csináljak vele. Mindazonáltal nem ezért pozitív az élmény, hanem az útitársak miatt. Jókat beszélgetünk, megosztjuk tapasztalatainkat a telekocsizásról és hasonlók. Ahogy tapasztalom sokan tömegközlekedés helyett amikor csak lehet telekocsiznak és alapvetően elégedettek. Anyagilag és időben, kényelemben is jól járnak.

No akkor jöjjön az oldal amit én használok és nagyon meg vagyok elégedve vele:
Oszkár - Magyar telekocsi rendszer

További oldalak, kisebb felhasználószámmal és részemről tapasztalat nélkül:
http://www.zivi.hu/
http://www.autosztunk.hu/
http://www.telekocsi.eu/

Várom mások tapasztalatait, élményeket, észrevételeket.

Üdvözlettel,
Kvacs - "sofőr"
Kvacs nem elérhető   Válaszol idézettel