Téma: Kréta
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-05-14, 14:41   #23 (permalink)
kvalcsi
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-08-12
Összes hozzászólás: 171
Hírnév szint: 14
kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Smile Kréta, autóbérlés

Idézet:
rálya eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy a Kelet-Krétai autóbérlések esetében mire számítsak, mint pld.:
1. Találok-e kisebb helyeken bérelhető autót? (Stalida [Stalis])
2. Igénybe vehetőek-e pld. 3 napra?
3. Mennyibe kerülhet egy középkategóriás (pld. R. Thalia) / nap? E tekintetben szeptember eleje az már utószezon ott?
4. Szükséges-e nemzetközi jogosítvány megléte?
Megköszönöm a szíves válaszaitokat, esetleges további jótanácsaitokat!

Rálya
Szia Rálya!
1. Igen, találsz a kisebb helyeken is autóbérlésre lehetőséget.
2. Igen, igénybe vehetők 3 napra is, de kevesebbre vagy többre is. Általában sokkal jobban jössz ki, ha több napra bérelsz kocsit, mert akkor olcsóbban adják. Mi Krétán kétszer béreltünk autót (Agia Marinában és Makrigialoson) 7-7 napra és mindkét esetben kaptunk plusz 1 napot térítésmentesen (2-2 hétre mentünk).
3. Egy Opel Corsa pl. 3 napra kb. 125,-euróba kerül (az árak változhatnak kölcsönzőtől függően és alkudni is lehet némelyiknél) 2014. augusztus 24-től szeptember 15-ig. Ez közép szezonnak számít.
4. Erre a kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nálunk a "sofőrnek" van nemzetközi jogsija, így fel sem merült a kérdés, hogy kötelező-e!

Itt ezen a linken találsz egy oldalt, ahol Kréta külömböző városainak autókölcsönzői találhatók: http://eliterentacar.gr/stalis-car-rentals.htm

Kellemes nyaralást kívánok ezen a gyönyörű szigeten. Én eddig 4 hetet nyaraltam itt, de még mindíg lenne mit megnéznem. Arra készülj fel, hogy száguldozni nem igen lehet, mert sok a kanyar az utakon és hegyeken-völgyeken kell autózni és az utak minősége sem túl jó egyes részeken.
kvalcsi nem elérhető   Válaszol idézettel