Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-05-09, 09:44   #6 (permalink)
Carel
Új tag
 
Csatlakozott: 10-08-05
Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 0
Carel a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Én nagy telekocsis vagyok. Működik a dolog, szeretem nagyon.

Szerencsére van miből választani. Korábban csak az Oszkár volt és jó is volt. Azóta elüzletiesedett és részben fizetős lett.
Ellenben az Autohop beolvadt a nagy nemzetközi BlaBlaCar oldalba - https://www.blablacar.hu/

Ez utóbbi nagyon tetszik, de még nincs elég felhasználója, így mindkét oldalon hirdetek.

Nagyon jókat beszélgetek az utasokkal. Persze van aki inkább csöndben utazik, de ez ritka. A telekocsizásról mindig váltunk pár mondatot. Azt mesélik, hogy utasként néha főnyeremény, néha csak kicsit olcsóbb, mint a vonat. Sokan csak akkor néznek menetrendeket, ha nem találnak telekocsit.
Van egy útvonalam, ami tömegközlekedéssel majdnem 5 óra lenne. Autóval 2 órán belül megvan és én fele annyit kérek, mint a Volán. Azon az úton mindig van utasom és mindig nagyon boldogok, hogy megyek. Van akivel már szinte barátok vagyunk. Neki szólni szoktam előre, ha megyek. Nehogy ne férjen épp be, ha jönne.

Elég sokat megyek. Sofőrként nagyon unalmas ugyanazokat az útvonalakat sok századszor megjárni. Én jobban élvezem ha van utasom, mert érdekesebbé teszi az utat. Ha nincs kedvük beszélgetni, akkor meg olyan, mint ha egyedül mennék.
Az anyagi oldala kevésbé motivált a telekocsizásnak. Úgy voltam vele, hogy ez csak plusz dolog. Ha összejön valami kis pénz az jó, de van, hogy nem is kértem. Nem vezetem, hogy hány utasom volt, mennyit fizettek, de a statisztikák megvannak az oldalakon.
Egy gyors kalkuláció szerint valahol 500-600 ezer Ft körül spórolhattam. Ennyi lehet az utasaim hozzájárulása az évek alatt. Így utólag azt mondom hűha!
Carel nem elérhető   Válaszol idézettel