Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-05-14, 12:45   #6 (permalink)
Max22
Új tag
 
Csatlakozott: 15-05-14
Összes hozzászólás: 8
Hírnév szint: 0
Max22 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Őszintén szólva nekem kezd nagyon elegem lenni az Oszkárból.

Néhány éve maga volt a megváltás, mert külföldön dolgozok és egyszerű és olcsó volt a hazajutás. Utasként mentem más hozzám hasonló külföldön dolgozó magyarok autójával. Olcsóbban, kényelmesebben, mint bármi más közlekedési eszközzel. Mikor itthon voltam és a család vidéki tagjait látogattam meg, akkor is Oszkároztam, hisz olcsó és kényelmes.

No ennek lett vége az elmúlt évek folyamán. Majdnem mindenki hivatásos fuvaros, persze jellemzően feketén, vagy félhivatalosan. Ebből rengeteg probléma adódik. Állandóak a késések, módosítások és kisebb csúsztatások. Családi egyterű autó helyett jön egy 9 személyes kisbusz, ahol az ölünkben vihetjük a csomagokat. Menet közben kiderül, hogy 100km-re mennek el attól a településtől, ameddig a fuvart foglaltam.
Természetesen pénzért tesznek kitérőt, de egyrészt ez néha annyiba kerül mint az egész út, másrészt a többi utasnak plusz 1-2 óra. Ezt fordítva már én is megszívtam.

A hivatásos sofőröket már kerülöm. Nagy macera így foglalni, mert sokszor az adatlapról semmi nem derül ki és csak sokadik telefonos egyeztetés során akadok egy valódi telekocsisra.
Ami a legszörnyűbb, hogy már a belföldi utakon is sok a fuvaros, főleg a nagyobb városok felé.

Ez így nem pálya. A hivatásos sofőrökkel túlságosan is össze van nőve az Oszkár. Elveszítette azt, amiért eredetileg létrejött. Rossz az autósoknak (nincs annyi utas), rossz az utasoknak (fent említett problémák), tehát rossz a rendszer összes eredeti felhasználójának.
Max22 nem elérhető   Válaszol idézettel