Téma: Erdély
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2022-10-22, 16:39   #41 (permalink)
cobranco
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-12-10
Hely: Miskolc
Összes hozzászólás: 262
Hírnév szint: 14
cobranco a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A 134 km hosszú al-dunai kanyonrendszer leghíresebb tagja a lenyűgöző szépségű Kazán-szoros. A mai Románia és Szerbia határán húzódó sziklaáttörés, mely évszázadokon át a hajósok rémálma volt, már autóból is monumentális, de igazán ütős, vízszintről és a sziklák pereméről. A tömeg turizmus által is egyre inkább felfedezett látványosság még természet közeli formájában látható, de lehet, hogy már nem sokáig. Talán a 2019-es túraévünk leglátványosabb napjának filmes dokumentációját ajánlom szíves megtekintésre!

Tartalomból: Túrázóinkat ezúttal, egy átmulatott éjszaka helyett, hullafáradtan egy mocsaras tó partján éri a reggel. Akkor még nem sejtik, hogy életük egyik legnagyobb kalandja következik. Európa talán leglátványosabb szurdok völgyének megtekintése szinte minden variációban, földről, vízből, levegőből. Az, hogy, hogy fért bele egy napba, hajókirándulás, sziklatúra, templomvizit, barlangmustra, gasztroblokk, stb. csak azok tudhatják meg, akik velük tartanak a képernyőn keresztül.



Útvonal: Mraconia öböl-Decebal szobor-Mraconia kolostor- Kis Kazán-szoros –Dubova-öböl-Nagy Kazán-szoros-Veterani barlang-Ponikova barlangszáj-Széchenyi tábla-Nagy Csukár túrakör

Túrabeszámoló: http://www.cobranco.hu/turabeszamolo_19duna.html
Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?...1&l=dfff516944
#erdély #kárpátok #túra #vaskapu #kazánszoros
__________________
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
cobranco nem elérhető   Válaszol idézettel