Téma: Thaiföld
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2022-10-28, 20:17   #55 (permalink)
utazolany
Új tag
 
Csatlakozott: 22-10-28
Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0
utazolany a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Bangkok egy nagyon sokszínű város, a számos helyi piac és streetfood lehetőség mellett megtalálható a luxus vásárlás és fine dining is, ezért itt bárki megtalálja a kedvére való programokat, de az biztos, hogy nem lehet unatkozni, ez a város sosem alszik és rengeteg lehetőséget kínál. Nekem személy szerint a templomok tetszettek a legjobban, csodálatos a kidolgozásuk. Érdemes ellátogatni a Királyi Palotába, hajókázni a csatornákon, mindemellett az éjszakai piacok nagyszerű szórakozási és vásárlási lehetőséget kínálnak. A híres turista utca, Khao San Road, számunkra nem nyújtott sok élményt. A nyomulós árusok, behívók, fülsüketítő zene és tömeg nem nyert meg minket. Érdemes továbbá kerülni az utcán leszólító taxisokat és riksásokat. A Grab applikáció megbízhatóbb és kiszámíthatóbb közlekedési alternatívát nyújt. A rooftop bárokat is érdemes meglátogatni, Manhattant lazán verő kilátásban lesz részünk.

Bangkokból Krabira repültünk, ami tényleg úgy néz ki a való életben is, mint a fényképeken. A Phi Phi szigeteket ne hagyja ki senki, aki erre jár, a víz színe és a táj páratlanul szép. Itt érdemes a városon kívül foglalni apartmant/hotelt. Mi a Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi-ban szálltunk meg, amit meleg szívvel ajánlok. A városba betaxizva/besétálva tudatosult bennünk, hogy érdemes volt kifizetni a prémiumot. Krabi Town és Ao Nang nem nyújtotta azt a kikapcsolódást amire vágytunk ide érkezve. Több Elephant Sanctuary is található a környéken, amik humánus megoldást kínálnak azoknak, akik szeretnének elefántokkal találkozni. Ezeken a helyeken tilos az állatokra való felülés, de lehet nekik ételt készíteni, dagonyázni velük és végezetül megfürdetni a kizárólag mentett elefántokat. Csodálatos élmény!

Itt részletesen leírtuk, hol foglaltuk le az elefántfürdetést és milyen más felejthetetlen programokat csináltunk még Krabin.
https://mindiguton.hu/krabi-latnivalok/


Ha Bangkokról olvasnátok, akkor pedig nézzétek meg ezt:
https://mindiguton.hu/bangkok-latnivalok/
utazolany nem elérhető   Válaszol idézettel