Téma: Vietnam
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2022-10-28, 21:04   #7 (permalink)
utazolany
Új tag
 
Csatlakozott: 22-10-28
Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0
utazolany a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Hanoi számunkra kicsit túl forgalmas volt, de szerencsére Ninh Binh és a Ha Long öböl közel van, így akár egy egynapos útra is ki lehet szakadni a város zajos forgatagából. Mindkettő szinte kötelező program, ezekhez szervezett utakat online tudtok foglalni. Erről részletes infot itt találtok:

https://mindiguton.hu/vietnam-latnivalok/

Ha Long öbölben hajókáztunk az egyedi szigetvilágban, lehetőségünk volt fürdeni a tengerben, mindemellett kajakozni is. Érdemes tudni, hogy a Dél-Kínai tenger messze nem olyan kellemes és meleg, mint amivel Thaiföldön találkozhattunk.
Ninh Binh-t úgy is hívják, hogy Ha Long öböl a szárazföldön. Itt, a fő program lehetőségek szintén a kajakozás, templomok és a kirándulás. Érdemes itt is a városon kívül foglalni, Ninh Binh város maga nem túl vonzó, és a fő látnivalók is Trang An és Tam Coc környékén találhatóak. Érdemes errefelé nézelődni, forgalom elég gyér és robogóval minden jól megközelíthető.

Ezt követően Da Nangba repültünk, amely egy tengerparti, borzasztó gyorsan fejlődő üdülőváros. A városnak két oldala van „River side” és „Beach side”. Mindkét oldalnak megvannak az előnyei, de ha strandolni is szeretnénk, érdemes a beach side-on foglalni. Da Nangban főként strandolni lehet, emellett érdemes robogót bérelni és azzal bejárni a környéket. Itt már kicsit dinamikusabb a forgalom. A Beach side több kilóméter hosszú fehér homokos szabadstrandjával és beach bárjaival mindkettőnket Tel-Aviv-ra emlékeztetett.

Egyik nap átrobogóztunk Hoi Anba, amit talán a „Vietnámi Szentendrének” tudnánk elnevezni. Itt a fő programok a városnézés, hajókázás és a gasztronómia. Tökéletes egy napos kiruccanás, ha a környéken jár az ember.

A legjobb, ha ideérkezve befizettek egy vagy két napos szervezett kirándulásokra, ezekről bővebben itt tudtok olvasni:
https://mindiguton.hu/vietnam-latnivalok/
utazolany nem elérhető   Válaszol idézettel