Én azt javasolnám, hogy ne hétvégén menj, mert akkor még nagyobb a tömeg, mint egyébként. Ha pedig valami nem speciálisan bécsi cuccot szeretnél venni, akkor útközben állj meg Parndorfrban is. Az árak vegyesek. Van ami olcsóbb, van ami drágább, mint itthon. Persze a drága főleg az lesz, amiben sok a kézi munka.
A kirakodóvásárokon kívül vasárnap nem sok helyen fogsz tudni vásárolni, mert ott az üzletek vasárnap zárva vannak. Parndorfi outlet center, plázák boltjai is.
A hangulat tényleg szuper. Utcai zenészek, énekesek, kivilágítás, forralt bor és sok egyéb teszi nagyon megkapóvá.
Sok helyen az utcán gagyi cuccokat is árulnak, erre vigyázni kell. Ellenben Schönbrunn-ban sok kézműves cuccot lehet vásárolni, ami az ilyen típusú ajándékokat kedvelőknek be szokott jönni. Mondjuk itt talán az árak tényleg magasabbak.
Összefoglalva én szétválasztanám az Adventi vásár látogatást és a vásárlást. A hangulatért és egy kirándulásért megéri kimenni, de ne apellálj arra, hogy ott fogod megvenni mindenkinek a karácsonyi ajándékot. Ha mégis így teszel akkor lehet csak egy szokásos őrült karácsonyi vásárlás lesz és az élmény kimarad.
Mariahilferstrasse és Schönbrunn a két alap helyszín, azt nem érdemes kihagyni. Ja és szerintem célszerű tömegközlekedést választani, az autót pedig otthagyni egy P+R-ben.
|