Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-06-21, 21:59   #9 (permalink)
andi.meszi
Új tag
 
Csatlakozott: 10-06-17
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
andi.meszi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.andi.meszi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Tavaly nyáron nyaraltunk Bulgáriában három hétig. Ravdában voltunk (burgasztól nem messze, Neszebár szomszédjában).
Útközben megnéztük Szófiát, ami elsőre neekm kicsit ijesztő volt...! Aztán megálltunk Rila közelében (Rila látványossága a kolostorok és a köztelében van egy homok szakadékos gyönyörű hegység...). A hotel ahol voltunk nagyon jó volt. Elfogadható áron szép helyen, jó szobák és finom ételek a hotel éttermében. Amúgy a városka elég pici volt, de így is jól éreztük magunkat azon a két napon!!
Ravdában apartmanban voltunk. Ott egy emeleti szobát kaptunk volna (SZOBÁT!!), d e mivel kevesen votlak ugyanannyi pénzért kaptuk meg az apartmant (elképesztő)!! A ház a tengertől egy utcára volt, a köpni jól tudók az ágyból is beletaláltak a vízbe!
Az ételek finomak és olcsók. Egy helyi kisebb étteremben ettünk minden nap kétszer (önállóan, nem előre befizetett), de én inkább az ilyesmit ajánlom, mint a főutcai gyorsbüfé szerű éttermeket (azoksem rosszak, de itt háziasabb volt az étel, nagyobb az adag és jobb a kiszolgálás).
Az időjárás kellemes volt, reggel haamr melegedett az idő, délután pedig mindig fújt szél így nem éreztünk annyira a melegt. A három hét alatt 2 napon volt borúsabb idő, de nem volt szükség pulcsira és hosszú nadrágra.
A tenger szép. A homokos part tipikus homokos part a köves-homokos részek viszont elképesztőek. Olyan igazi filmbeli tengeres!! sok érdekeset láttunk, például csikóhal féle nyílhalat, medúzákat amiknek a széle foszforeszkált(ezek picik) és nagy medúzát is, stb.
Mi autóval mentünk le és nem volt olyan vészes: komfortérzetben rosszabb a repülőnél jobb a busznál, árban olcsóbb a repüklőnél és ha többen mentek akkor egy szinten van a busszal.
Röviden annyit, hogy melegen ajánlom Bulgáriát. Mi idén is ide emgyünk nyarlani!!
U.I.: A három hét annyiba került mint itthon 1,5 hét a aBalcsin (és ki tudja, milyen az időjárás itthon...)
andi.meszi nem elérhető   Válaszol idézettel