Pénz kapcsán - érdemes mindig elegendő lejjel rendelkezned, általában az a fizetőeszköz. Bankban érdemes váltanod, az árfolyamok megfelelőek.
Kaja kapcsán - ha nem jártál még Romániában, akkor az alapok:
Leves: csorba, van több fajtája, pacal, vagy marha (vagy hal, vagy bármilyen egyéb hússal). Ez - a pacalt, halat leszámítva - zöldséges, húsos, ciberelével savanyított levest jelent, hozzá érdemes kérni tejfölt, erőspaprikát.
Miccs - ez emlékeztett fasírtra, csevapcsicsire, gyakorlatilag húsrudacska, ideális esetben jól fűszerezve, kenyérrel, mustárral eszik (vagy hasábbal).
Papanasi - ezt nem tudom fordítani, desszertnek, fánk édes tejszínnel és áfonyalekvárral leöntve (nekem ízlik).
Ezek az alapok, mindenhol megkapod... specialitás még a Tochitura dobr...mittomenhogyirjak, ez pörköltféle, kolbásszal, és türkörtojással is, de általában puliszka a köret (kukoricalisztből készült specialitás - mamaliga név alatt gyakran fogsz vele találkozni).
Hal: nem szeretem, így nem tudok tippeket adni...
Hunor
|