Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-08-10, 14:32   #2 (permalink)
traveller
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-10-10
Összes hozzászólás: 339
Hírnév szint: 14
traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nem mondanám ezeket átverésnek, de azért nem is az évszázad üzlete. Nyilván megéri nekik, különben nem csinálnák.
Nem tudom mindenhol kérnek-e, de valami 9-10 ezer forint adminisztrációs díj szokott azért lenni. Innentől máris nem teljesen ingyenes. Mást viszont tényleg nem kötelező megvenni. Úgy jut oda az ember a szállásra, ahogy akar. Légitársaságot és helyi közlekedést megoldja ahogy akarja és természetesen minden költségét ennek maga állja.
Étkezni pénzért lehet a hotelekben, de ha valaki 1 hétig vízen él, vagy máshogy oldja meg az étkezést, azt is megengedik. Állítólag semmiféle kényszer, vagy sugallás nincs. Takarításért, egyébért sem húzzák le az embert.
Rendes árlista szerint kínálnak félpanziót, transzfert, minden egyebet.

Feltételhez szokták kötni az utazást, például csak bizonyos korosztály mehet, csak párok mehetnek...
Leginkább Tenerife és Madeira a felkínált célpont, de más hasonlóról is hallani néha. Az előadás az ami kötelező és az a nap ki is esik, mert sokszor fél napnál is tovább tart.
Nyilván ezen a területen sem lehet mindent általánosnak tekinteni, tehát ettől még lehet olyan szálló aki legombolja az utast valamiért, de már olyanról is hallottam ahol még a félpanzió is ingyen volt.

Ami pedig a háttérben áll az nem más, mint a Time sharing, RCI avagy az üdülési jog. Ezt próbálják kint értékesíteni a pár órás, egy napos előadásokon. Ez már nálam erősen megkérdőjelezhető dolog, leginkább az MLM-hez tudnám hasonlítani. Az előadás és az értékesítési módszer is Multi Level Marketing módszereire hajaz. Aki ilyenbe vág, annak azt tudnám tanácsolni, hogy előre készüljön fel rá, hogy következetesen nemet mond mindenre. Értéktelen üdülési jogot adnak el az előadásokon "csak most, csak Önnek, csak..." és mindezt olyan érzelmi hangulatkeltéssel, hogy a siker részükről maximalizálva legyen.
Persze az ingyen utazók egy része bedől és balek módjára azonnal leköt egy üdülési jogot. Ezzel az adott pillanatban azt hiszi az évszázad üzletét köti, valójában viszont kidob 1-2 millió forintot.

Én összességében nem ajánlom az Ingyen utazást sem Tenerifére, sem máshová, de aki vállalja az ezzel járó macerát és kötöttségeket, valamint tudja magáról, hogy ellen tud állni az "ellenállhatatlan" ajánlatoknak az végső soron bevállalhatja.

Ezek az utak főleg szezonon kívül mennek, amikor a hotelek amúgy is elég üresek. Hiába a déli elhelyezkedés, igazán strandidő még ott sincs olyankor.
traveller nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések