Téma: Andorra topik
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-08-12, 10:32   #2 (permalink)
kvalcsi
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-08-12
Összes hozzászólás: 171
Hírnév szint: 13
kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nagyon régen (1999-ben) voltam ebben az alig 468 négyzetkilométer területű pici országban fakultatív kirándulás keretében. Már nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy Spanyolországból egy 16 km hosszú alagúton átkelve rögtön Andorrában voltunk. Területét egyenetlen hegységek alkotják, melyeket keskeny völgyek öveznek. Andorra legalacsonyabb pontja a 840 méteres Riu Runer, míg a legmagasabb a 2946 méter magas Coma Pedrosa csúcs. Fővárosa Andorra la Vella, mely a hercegség délnyugati részén található, két hegyvonulat találkozásánál.
A hivatalos nyelv a katalán, de spanyol, portugál és francia szót is hallhatunk.
Az óváros középkori hangulatú kőházakból áll. Sajnos több idő kellett volna ahhoz, hogy részletesen megismerjük. Aránylag olcsón lehetett vásárolni, különösen a parfümöket és italokat. Mi az Andora 2000 nevű bevásárlóközpontban vettünk ezt-azt. Arra viszont nagyon kellett vigyázni, hogy szigorúan csak a megengedett mennyiséget engedték kivinni az országból. Pont elöttünk egy lengyel buszt teljesen kipakoltattak.
Aki észak-Spanyolországban jár annak ajánlom ezt a kirándulást, mert szép fekvésű ország és gyönyörű tájakon vezet az út odáig is.
kvalcsi nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések