Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Európa > Kelet-Európa > Oroszország


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Régi 2010-12-07, 14:09   #1 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-10-10
Összes hozzászólás: 339
Hírnév szint: 15
traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Oroszország turistaként

Most, hogy Oroszország nyeret a 2018-as foci VB rendezésének jogát, vegyük elő ezt az országot.

Kilenc időzóna, gyorsan fejlődő városok, európai viszonyokhoz szokott turisták számára szélsőséges időjárás, gazdag kulturális hagyományok jellemzik a föld legnagyobb országát.

A Labdarúgó VB meccseinek összesen 13 város ad majd otthont szerte Nyugat-Oroszországban, ahova minden bizonnyal rengetegen fognak majd elutazni. Bár a vasfüggöny leomlása óta egyébként is fellendülőben van a turizmus, az elkövetkezendő években és főleg 2018-ban rengeteg olyan ember is el fog jutni Oroszország számos vidékére, aki korábban még soha nem járt arra. Nézzük a fő nevezetességeket és látnivalókat:


Transzszibériai vasútvonal

Az egyik legizgalmasabb utazási lehetőség Oroszországban egy kis vonatozás a Transzszibériai vasúton. Ezt a hatalmas országot feltételezhetően ezen a módon lehet a legjobban megismerni az egy hetes utazás során. Moszkva, vagy Szentpétervár kezdettel egész a Csendes-óceánig vonatozhatunk. Az út során tehát keresztül szelhetjük egész Ázsiát, megismerhetjük a kisebb-nagyobb településeken élők eltérő kultúráját. A vonatról több helyen le lehet szállni, ami már csak azért is szerencsés, mert a hálókocsikban nincs lehetőség a fürdésre.
Cím: Transzszibériai vasútvonal.jpg
Megnézték: 3758
Méret: 123,4 KB

Szentpétervár felfedezése

Szentpétervárnak mindenki hatása alá kerül, hiszen egy lenyűgöző város. A barokk és klasszicista építészet miatt, valamint a várost keresztül kasul szelő csatornák okán nevezik a várost Észak Velencéjének. (hozzá kell tenni, hogy Stockholmot és Amszterdamot is szokták ezzel a jelzővel illetni)
II. Miklós orosz cár azt mondta anno, hogy Szentpétervár Oroszország része, de nem orosz. Ezzel arra gondolhatott, hogy a város igen sok nemzetközi és nyugati vonást hordoz magán. Egyik kihagyhatatlan megállóhely a Hermitage Múzeum, mely otthona a világ egyik leghíresebb művészeti gyűjteményének.
Mindemellett érdemes időt szakítani, hogy a sétára oly kellemes várost saját magunk is felfedezhessük.
Kattints a képre a nagyításhoz

Cím: Szentpétervár.jpg
Megnézték: 1001
Méret: 48,7 KB
Azonosító: 548

Moszkva látnivalói

Az orosz főváros világhírű épületei és helyszínei közé tartozik a Vörös-tér, a Kreml, a Szent Bazil Székesegyház a hagymakupoláival, de bár elsőnek hihetetlennek tűnik a föld alatt érdemes kezdeni a városnézést. A metró amúgy is kihagyhatatlan a moszkvai közlekedésben, hát még ha felfedezzük a rendkívül díszes megállóhelyeket és az ott található szobrokat, műemlék jellegű díszítéseket. A hazai metrókhoz hasonlóan részben óvóhelynek is szánt állomások a hidegháború következtében kerülhettek a kelleténél sokszor jóval mélyebbre. Moszkva a 2018-as Foci VB oroszországi helyszínei közül is kiemelkedik, hisz feltehetően a döntőt is ott játszák majd.
Kattints a képre a nagyításhoz

Cím: Moszkva.jpg
Megnézték: 3212
Méret: 45,8 KB
Azonosító: 547

Az elképesztő Bajkál-tó

A 25 millió éves és legmélyebb pontján majd 1700 méter mely Bajkál-tó a világ legöregebb és legmélyebb tava. A föld édesvíz készletének mintegy 20%-a található itt. A világörökség részét képező szibériai tó egész évben lenyűgöző látványt nyújt, így a turisták igen kedvelt célpontja. Nem véletlen, hogy vasútvonalat terveznek építeni a Bajkál-tó körül a látogatók kiszolgálására.
Télen a nagy hideg hatására a befagyott tó felszínén keresztül nem csak a helyiek közlekedhetnek nyugodt szívvel. Nem véletlen, hogy a Bajkál-tó jegén nemzetközi maraton futóversenyt rendeznek minden évben.
Kattints a képre a nagyításhoz

Cím: bajkál-tó.jpg
Megnézték: 3665
Méret: 127,9 KB
Azonosító: 546
traveller nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-04-27, 12:02   #2 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-01-15
Összes hozzászólás: 25
Hírnév szint: 0
0vok a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Hát ez az utolsó kép strandolni csábít. Utána is néztem milyen arra az idő nyáron, de nem kellett csalódnom. Belefagynék.
Wikipédia azt írja talán néhol a part mellett lehet 20 fokos is nyáron a Bajkál-tó. Az már határeset. Beljebb meg 12 a maximum. Brrr...
Lehet csak nézni kellene!
0vok nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Válaszol

Címkék
Bajkál-tó, Moszkva, Oroszország, Szentpétervár, Transzszibériai vasútvonal

« - | Szentpétervár »


Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök Keresés ebben a témában
Keresés ebben a témában:

Részletes keresés
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolvaA pontos idő 13:56 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.