Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Az utazás célja > Síelés


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Régi 2012-02-08, 14:53   #1 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-02-08
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
István32 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Síoktatók magyarországon

A fórum moderátor javaslatára nyitottam ezt a topicot, remélem sokan olvassák/hozzá is szólnak.
Sose árt ha valaki kinéz egy síterepet, és már előre tud tájékozódni arról, hogy van e az adott pályán oktatás és ki mennyire elégedett vele.
Amit eddig megfigyeltem, az az, hogy ha valaki síelni szeretne, és oktatóval próbálkozik, azt találomra beosztják valakihez, és a tanítvány az óra végén szinte minden esetben elégedett. Miért van ez? Egyáltalán nincs összehasonlítása. Nem tudja azt, hogy mennyit tudna belőle kihozni egy másik oktató, vagy, hogy egyáltalán jól halad e. Durva esetben az oktató elhiteti vele, hogy 2 óra alatt örüljön, hogy csúszott 2 métert és a másfél órán keresztül tartó léchez szoktató gyakorlatok igenis elengedhetetlenül fontosak.
Én azon kisebbséghez tartozok, aki inkább rászán valamire egy kicsit több időt, tájékozódik és a tapasztalatok alapján dönt. Oktató választással is így voltam.
Több oktató munkáját láttam már, különböző családtagjaim tanulását kísértem már figyelemmel. Volt aki az unoka húgomat azzal rémisztgette, hogy ha nem síel a sárkányok elfoglalják a pályát ezért nem hagyhatja abba, volt aki jól lefárasztotta gyaloglással a köteles pályán az unokatesóm, hogy mire odajutott, hogy csinál valami értelmeset, már nem maradt energiája hozzá.

Én pár éve rátaláltam Mátraszentistvánban arra az oktatóra akire bátran rá merem bízni a páromat és a pici fiam Mártont is. Kálmánnak hívják, most Kékestetőn, a Magyar Síakadémia színeiben oktat. http://kekesteto.p8.hu
Mátraszentistvánra jártunk síelni. A pálya fórumát rendszeresen olvastam a hó helyzet miatt, és mivel párom akkoriban kezdett, így megnéztem az oktatásról szóló részt is. Rengeteg dicséretet láttam róla, így az ő csoportjába szerettem volna berakni kedvesem. Sikerült elcsípnünk az előző órájának a végét és láttuk, hogy mennyire jól foglalkozik a gyerekekkel. Szerintem az fontos, hogy valaki odaadóan oktasson, de az meglepett, hogy segített a piciknek orrot fújni (volt nála halom zsebkendő), vagy megigazította a sapkájukat, hogy nehogy kint legyen a fülük. Óra végén a többi oktatóval ellentétben személyre szóló oklevelet adott mindenkinek.
Párom órája is remekül telt, gyorsan, sokat viccelődve haladtak. Látszott, hogy elsődleges, hogy a csapat együtt maradjon és akinek nem megy olyan jól, az behozza a többieket. Gyakorlatilag mindenki tudott kanyarodni 1 órán belül. Az óra vége fele kimentek a "nagy pályára" a tányéros lifthez. Ez nagyon nagy élmény volt a páromnak, hiszen nemrég még azt se tudta, mit kellene tenni a síléceivel, nekem meg pláne, hiszen így a nap további részében együtt csúszhatunk. Nem azt mondom, hogy a pálya legjobb síelője lett, de biztonságosan hóekézve tudott jönni utánam.
Kálmánt az oktatás végén megkérdeztük, a további lépésekről, mikor menjünk másnap, mire azt a meglepő választ kaptuk, hogy következő nap inkább gyakoroljunk, Ági szerezzen lécbiztonságot és inkább 2-3 nap múlva iratkozzon be a következő "középhaladó" órára. Ez nagyon szimpatikus volt, hogy nem lehúzásra megy az egész.
Másnap kettesben síeltünk, mikor Kálmán (tanítványai csak Csigabácsinak hívják a csigás sapkája miatt), mellénk csúszott, jó ismerősként üdvözölt, és adott pár tanácsot, hogy mit kellene gyakorolni, mire kell jobban figyelni. Később a sorban láttuk, hogy nagyon sokat köszönnek neki, mint utóbb kiderült régi tanítványai. Elmesélése alapján 5-600 tanítványa van egy szezonban, így nem csoda, hogy ennyien ráköszönnek.
Itt egy link, amin a tanulói véleményt írtak róla: http://kekesteto.p8.hu/tanitvany.html
Nekünk nagyon jó tapasztalatunk van vele, ajánlom mindenkinek!

Üdvözlettel: István32
István32 nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
síoktatás, síoktatóJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök Keresés ebben a témában
Keresés ebben a témában:

Részletes keresés
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolva


Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Érdekes helyek Magyarországon europabusz Magyarország 19 2013-10-25 16:03


A pontos idő 18:54 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.