Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Az utazás célja > Tanulás és munkavállalás


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Régi 2009-10-09, 14:08   #1 (permalink)
Hivatásos témaindító
 
Csatlakozott: 09-10-03
Összes hozzászólás: 72
Hírnév szint: 13
Utazás a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Külföldi munkavállalás

Ugyan a válság miatt most mind itthon, mind külföldön nehezebb munkát találni, de ez mit sem változtat azon, hogy sokan külföldön próbálnak szerencsét.

Te gondolkodsz külföldi munkavállaláson, vagy már most is külföldön dolgozol?
Utazás nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-30, 14:02   #2 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-11-30
Összes hozzászólás: 11
Hírnév szint: 0
ProJó a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok

Volt egyetemi évfolyamtársam és barátom ment ki tavasszal Londonba. Közvetítő által szerzett ideiglenes munkát, gyakorlatilag csinált mindent, de a gány melóból mostanra elege lett. Itt követte el a hibát. Felmondott úgy, hogy nem volt másik lehetősége. Most nincs jövedelme, munkát keres és a tartalékait éli fel.
Neki szeretnék segíteni. Ha valaki tudna valamit ajánlani egy műszaki menedzser - gazdasági informatika - diplomával rendelkező, angolul középfokon kommunikáló Angliában élő fiatalnak akkor az kérem írjon itt. Lassan bármi érdekli, bár azt mondja, hogy a válság ellenére nem szívesen vállalna szellemi kihívást egyáltalán nem igénylő elfoglaltságot. Londonban gondolom elég sokan élnek honfitársaink, sok a közvetítő és egyéb ottani munkavállalással foglalkozó cég. Velük mi a helyzet? Valaki szerintetek tud segíteni? Kitől érdemes segítséget remélni?
Azért is egyre égetőbb a helyzet, mert úgy volt, hogy jövő év elején, diplomám megszerzése után én is megyek utána. Végzettségem ugyanaz, de én nem vagyok olyan bevállalós és vagány. A válság miatt itthon sem jó, kint sem jó. Ha barátomnak sem jön össze és hazajön én már bele sem fogok vágni.
Józsi
ProJó nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-07-12, 14:39   #3 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 10-01-26
Összes hozzászólás: 59
Hírnév szint: 13
KeriKe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.KeriKe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Igazából azt ne várjátok, hogy a szakképzettségeteknek megfelelő munkát fogtok találni. Egy csomó diplomás ember úgy van kint Angliában, hogy valami fizikai melót végez, de mégis jobban megél ott, mintha itthon a saját végzettségének megfelelő munkát csinálna.
KeriKe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-16, 11:23   #4 (permalink)
Tag
 
Hiccs logója
 
Csatlakozott: 10-04-27
Összes hozzászólás: 55
Hírnév szint: 13
Hiccs már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Hiccs már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Hiccs már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Azért biztos van olyan, hogy találsz a végzettségnek megfelelő munkát, de akkor a legjobbnak kell lenned.
Hiccs nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-03, 00:33   #5 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-08-02
Összes hozzászólás: 15
Hírnév szint: 0
Taksi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Van, de ritka. Azért a több diplomás, tanult emberek hamar valami jobb munka mellett szoktak kikötni, de szakmába, igazi értelmiségi munkát végezni sokszor még nekik sem sikerül.
A baj szerintem az, hogy szakmai tapasztalat nélkül, rögtön az egyetem után vágnak neki a legtöbben és ami itthon nehéz, az kint még nehezebb lesz. Valahogy meg kell szerezni a munkatapasztalatot.
Taksi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-11, 13:48   #6 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 10-01-26
Összes hozzászólás: 59
Hírnév szint: 13
KeriKe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.KeriKe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Ez így van, most képzeld magad a munkáltató helyébe. Nem szívesen alkalmaz olyasvalakit, akinek fogalma sincs mihez is kellene kezdenie egy valós munkahelyen. Ráadásul nem ismeri az országot, környéket, és az adott nyelv sem az anyanyelve.
KeriKe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-12, 09:54   #7 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-11-03
Összes hozzászólás: 23
Hírnév szint: 0
szigetan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.szigetan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Ez itthon is így van. Ki akar alkalmazni egy olyan embert akinek nincs tapasztalata? Még akkor sem ha keveset kér. Pedig tapasztalatot csak úgy tud szerezni ha valahova felveszik. Másképpen nem megy...
szigetan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-12-07, 13:34   #8 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-12-06
Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0
WhoKnows? a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Egyetértek az előttem szólókkal. Sokan azt hiszik, hogy ha elmennek külföldre, minden megoldódik. Nem tagadom, én is gondolkodom külföldi munkában, de majd csak azután, ha itthon dolgoztam, vagy ha nem jön össze itthon semmi hosszú ideig. Ilyen felelőtlenül meg nem szabad felmondani szerintem, ahogy a srác tette.
WhoKnows? nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-12-07, 15:03   #9 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-12-07
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
planet a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Külföldre dolgozni - másképpen!

Sziasztok!
Én is dolgoztam külföldön, Angliában (majd Afrikában). Viszont én egészen más formában. NEM: pénzért munka, HANEM: önkéntes munka - majd további együttműködés! NAGYON BEJÖTT!
2004-ben mentem ki egy szervezethez önkénteskedni. Nemzetközi szervezet, több mint 30 éves múlttal. Nem kértek semmit, csak regisztrációs díjat (- azt is azért, hogy ne csatlakozzon már hozzájuk mindenféle hajléktalan.)
Afrikába és egyéb fejlődő országokba indítottak fejlesztési projekteket: gyermekek tanítása, AIDS megelőző felvilágosítás, környezetvédelmi projektek stb. Előtt felkészítés Angliában! 10 hónap.
"És hol lesz szállás, ellátás stb., ki fizeti? Mert nekem pénzem nincs." Tudakoltam. Válasz: náluk le lehet dolgozni. Nocsak! Ez a szervezet ugyanis nem csak támogatásokból él, hanem termel is valamit: használt ruhát gyűjt, eladja, és a befolyt pénzből biztosítják az önkéntesek szállását, ellátását stb. "És mi lesz a munka?" Kérdeztem. A használt ruha gyűjtéssel kapcsolatos feladatok ellátása (szórólap szórás, konténer festés, ruhagyűjtés, ruha csomagolás stb.), és magazin értékesítés (a szervezet programját ismertető magazin).
"Mi lesz az angollal? Nem beszélek túl jól!" - aggodalmaskodtam. Nem baj, ott mindenki megtanul - mondták. És úgy volt.
"És Afrika?" - kérdezősködtem tovább.
Afrikában választott projektben lehet dolgozni, ott már van heti fizetés. Szállás adott, egészségügyi ellátás nagyon jó.
És emellett kapok képzést, majd a végén NEMZETKÖZI OKLEVELET, amit elismernek nemzetközi szinten is! A szervezet angliai iskoláját akkreditálta a British Accreditaion Council!
Kimentem. Szállás koliban, ellátás nagyon jó, emberek: vagy 15 náció egy helyen, nagyon érdekes! Munka nem rossz. Pár hónap múlva már nem csak ruha gyűjtéssel kellett foglalkozni, hanem magazin értékesítéssel is. Ez már nem mindig volt olyan jó: volt olyan nap, hogy három darabot tudtam csak eladni. Ez nagyon idegesítő, ilyenkor kellett a kitartás, de kitartottam.
Közben felkészítés az afrikai projektre. Semmi köze a magyar oktatási rendszerhez. Ez teljesen gyakorlatias, vizsgák nincsenek, de egy-egy feladatot visszaadnak háromszor is, ha nem jó, és ha nem megy, akkor megtanítják a dolgokat. Minden a fejlődő országok problémáiról, annak okairól és a lehetséges megoldásokról folyik. Nagyon érdekes, és könnyen tanulható!
A suli a felkészítés részeként egy konferenciára is elvitte az önkénteseit Dániába. Itt egy hetet töltöttünk, színi előadást csináltunk, találkoztunk egy rakás emberrel, és nagyon érdekes dolgokat hallottunk Afrikáról, meg a szervezet mindenféle tevékenységéről.
10 hónap angliai munka és tanulás után perfekt angollal, oltásokkal a vállamban és vízummal a kezemben mentem Malawiba. Gyerekek tanítása, óvodafejlesztés volt a projektem. Nagyon érdekes volt, rengeteg mindennel lettel okosabb és tapasztaltabb.
A szállást biztosították, a kajára annyi pénzt adtak, hogy abból betegre ehettem volna magam.
Egyszer összeszedtem valami hasmenést (mert nem figyeltem oda magamra!). Mentem a kórházba, mivel mondták, hogy egészségügyi ellátás ingyen és bérmentve jár nekünk. Hát olyan kórházat csak Nyugat-Európában lát az ember, pedig voltam már egy-két színvonalas helyen... Teljesen fullos kórház, német, japán és amerikai orvosok, abszolút hozzáértés. A szervezet saját kórháza. És ilyen a többi kórháza is - Mozambikban, Angolában, Zambiában, Zimbabweben, Dél-Afrikai Köztársaságban, Kongóban, Botswanaban, Namíbiában (ezekben az országokban folynak projektek).
Szóval megvolt minden Afrikában is.
Vannak szabályok, amiket be kell tartani, és akkor nincs baj: pl. nem eszel főtt tojást, vagy pl. moszkitó háló alatt alszol, vagy sötétedés után nem mész sehová nagyobb társaság nélkül...

Afrikában 6 hónapot töltöttem. Ennyi a projekt. Aztán két hónapig még abban a suliban voltam Angliában, ahonnan elindultam. Itt már csak megírtam a projektemről egy beszámolót, értekeztem azokkal, akik szintén akkoriban jöttek haza Afrikából, elláttam tanáccsal azokat, akik akkor készültek kimenni, és élveztem az örömujjongást, amivel körülvettek, hogy megjöttem.

Aztán véget ért a program, letudtam a 18 hónapot. Megkaptam a nemzetközi oklevelemet. Ez áll benne: "international development instructor", azaz nemzetközi fejlesztési tanácsadó.
"Most már szakképzetten tehetsz valamit te is a fejlődő országokért, ha akarsz" - mondták. Én pedig mondtam, hogy szeretnék a szervezettel együttműködni. Nem sokat kellett várnom (három hetet), voltak lehetőségek - JÓ FIZETÉSÉRT: visszamehettem volna Afrikába a projektembe (ahol dolgoztam), vagy új projektbe, vagy felajánlották, hogy maradjak tanár a suliban Angliába (ahol én is felkészültem és dolgoztam). Én viszont átmentem a szervezet egy partner szervezetéhez, mert oda kellett egy középvezető használt ruha gyűjtés koordinálásához.
Egy házat (!) béreltek nekem London külterületén (Kentben) (- nekem szinte csak jelképes összeget kellett fizetni havi szinten), és kaptam egy céges autót, meg egy telefont is. Nemsokára egy laptopot is. A fizetés pedig... Egészen jól éltem, és így tettem félre havi 200 ezer forintot. Két évig csináltam ezt, aztán a lányom születése szólított haza.

Most Magyarországon élek, de együttműködök a szervezettel, és nem panaszkodom.

Van olyan ismerősöm, aki elvégezve a programot az oklevelét betette a fiók mélyére, majd 5 év múlva került olyan helyzetbe, hogy itthon elveszítette a munkáját... Megkereste a szervezetet, és két héten belül tudtak munkát adni neki. Azóta kint van, és van megtakarított pénze.

Egy másik barátom viszont eljött a programra, de pár hónap után abbahagyta, ugyanis az idő alatt talált magának munkát Angliában. Elment fizetésért dolgozni. Ennek 6 éve. Még mindig ugyanott dolgozik. Nem keres rosszul, viszont az összes pénze elmegy albérletre és utazásra, kint ugyanis ez nagyon drága. Így hiába nem keres rosszul, nem él jól. Hazajönni pedig csak üres zsebbel tud.

Egy másik ismerősöm pedig egy hazai nagy afrikás non-profit cégnél dolgozik, és igen jól keres....

Szóval ha van valakinek ideje és kitartása, ajánlom szeretettel ezt a 18 hónapos önkéntes fejlesztési programot!!
Rengeteg tapasztalat, rengeteg élmény, nagyon sok kapcsolat, és óriási lehetőség!


Ha érdekel valakit, szívesen segítek mindenben!
Ide írjatok: info@planetinfocenter.com
planet nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-12-07, 15:21   #10 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-12-05
Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0
N. Gabriella a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Ez eszméletlen jól hangzik.
Engem már nem érdekel külföldi munka, de 4 éve igencsak belevetettem magam a témába, mert szerettem volna kimenni. Akkor lehet belevágtam volna.

Ami nagyon érdekelne, hogy mi a cég neve!
Minden amit írsz olyan jól hangzik, hogy az ember kétkedve fogadja és mivel csak egy személyes kontaktot adtál meg, így jó lenne még ez az információ.
N. Gabriella nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-03-06, 23:52   #11 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-03-06
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
verzum a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Én a Hotelanimation.hu -val voltam külföldön és nekem nagyon bejött ez a munka, a szállodai animátorkodás! Egy 4 csillagos mediterrán szállodában reggelizel, ebédelsz, vacsorázol a svédasztalról, napközben pedig programokat szervezel a szálloda vendégeinek...és ezért még fizetnek is! Érdemes elolvasni a honlapon az élménybeszámolókat!
http://www.hotelanimation.hu
verzum nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-08-03, 12:27   #12 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-08-03
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Szimi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok! Last Minute OKJ-s Hajópincér tanfolyam akció!

Szeretne valaki OKJ-s hajópincér - felszolgáló garanciális képzésben (biztos munkalehetőséggel)részt venni 40.000 ft-al kevesebbért? Most itt a lehetőség! Nemrég július 13-án indult tanfolyamba lehet csatlakozni a helyemre mert lakóhelyet módosítottam.
Tanfolyam időbeosztás: H-Sz-P 14-17ó vagy H-Sz-P 17-20ó Budapesten

Ha érdekel írj (még időben)! sca1@citromail.hu vagy 70/325-9354 Szimi
Szimi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-11-27, 12:12   #13 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-11-27
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Balazs.Varadi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Aki Norvégiában szeretne munkát találni, azoknak csak javasolni tudom, hogy látogassák meg a www.sikerutikalauz.hu honlapot. Én minden kérdésemre választ kaptam abból a könyvből, amiben a szerző összefoglalja saját norvégiai tapasztalatait és rendkívül hasznos tanácsokat kaptam, amik segítettek abban, hogy most ott álljak ahol. Az otthoni helyzetet látva, a legjobb döntés volt! Itt tényleg több mint 1.000.000 Ft-ot lehet keresni havonta.
Üdv, Balázs
Balazs.Varadi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-07, 11:21   #14 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-12-07
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
szatmarisz a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Team Support

Sziasztok!

Azoknak akik most terveznek Angliában munkát vállalni azt javaslom, hogy ne a Team Supporttal menjetek. Mi a párommal a Team Suporttal voltunk kint dolgozni, fizetésről-fizetésre értek a meglepetések, hogy milyen mondvacsinált okok miatt vonnak le tőlünk. Ráadásul jelenleg másfél hónapja küzdünk azért, hogy kifizessék a bérünket, amiért napi 12 órában dolgoztunk. Jellemző még a Team Supportra, hogy aki most gondolkozik azon, hogy rajtuk keresztül menjen, talán már találkozott is vele, hogy semmilyen módon nem lehet velük kommunikálni, nem veszik fel a telefont, nem válaszolnak az e-mailekre. Abban nem tudunk segíteni, hogy melyik közvetítővel tudtok elindulni, de azt ki tudjuk jelenti, hogy ne a Team Supporttal. Velük a kintléted az folyamatos bizonytalanság, stressz, és távolról sem korrekt.
szatmarisz nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-10, 00:08   #15 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-02-09
Összes hozzászólás: 15
Hírnév szint: 0
Malex a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sajnos azt tapasztalom, hogy külföldön (legalább is Európában) sem könnyű munkát találni, különösen külföldiként. A tengeren túlon talán más a helyzet. Ausztráliában tudtommal szívesen látják az okos, iskolázott, angolul jól beszélő fiatal európaiakat.
Malex nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-11-27, 16:24   #16 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 13-11-20
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
adamgorvath a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Én tavaly voltam kint 8 hónapig. Azt tapasztaltam, hogy ha van megfelelő nyelvtudásod, akkor nem kell a legrosszabb munkát végezned és ha elég ambíciózus vagy, haladhatsz előre a ranglétrán. Valószínűleg hamarosan visszamegyek én is, mert ami itthon van, az tűrhetetlen.
adamgorvath nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
dolgozni Londonban, külföldi munka, munka, munkavállalásJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök Keresés ebben a témában
Keresés ebben a témában:

Részletes keresés
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolvaA pontos idő 00:37 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.