Téma: Őrség
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-07-15, 09:07   #3 (permalink)
Vica19
Új tag
 
Csatlakozott: 15-07-15
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Vica19 a hírnévhez vezető út elején jár.
Unhappy Őrség

Sziasztok,
Évek óta el szerettem volna menni a csodálatos Őrségbe mert mindenhol regéket olvastam a fantasztikus tájról , a kézműves termékekről , megmaradt hagyományokról amelyekbe mi is még betekinthetünk.
Én nem szeretném túlrészletezni a dolgokat csak a tényeket közölném.
A táj stimmelt fantasztikus , csend, béke , nyugalom , zöld erdők mezők , dombok. A szállásunk is hasonlóan szép dombocskán erdők ölelésében lévő kis parasztház volt.
Pár neten talált beszámoló és ismertető alapján összeállítottam hogy hová megyünk kihez és mit csinálunk.
Tökmagolajos : leírás szerint megtekinthető a hidegen sajtolás illetve mag "verés" . Valóság : " most éppen elég a készletünk nem sajtolunk a héten és a két házzal mellettünk lévő kollega sem " viszont vehettünk a szépen kirakott nagy olaj kínálatból és pár infót is kaptunk a munkákról.
Lovas szekerezés: megbeszéltem a gazdával előre egy időpontot , mi odamentünk de egy lélek nem volt a portán a kutyákon kívül. Hívtam : " hát közbejött egy csoport most éppen őket viszem kb 1,5 óra múlva megfelel? Mondom nem , nekünk most a jó. Végül 15 gyerek társaságában felfértünk a kocsira , szép helyre vitt , jó volt végül csak nem erre számítottunk.
XY porta kecskesajtokkal , tejjel : az én szüleimnek is van egy kis gazdasága (malac, tyúk, ló stb) így képben vagyok pár dologgal de a szüleimhez szívesebben invitáltam volna vendégeket mint ide. Nem éppen gondozott és rendes porta kinézetét kelti. Járkáltunk, de szintén egy lélek nem jelent meg hogy esetleg segíthet valamiben. De a látvány után úgysem vettem volna semmit.
Pityerszer, szuper hely , ajánlani tudom. Szalafőn út menti vendéglő szintén pozitív. Nagy ízletes adagok , jó áron, gyors kiszolgálás !
Porta ahol hagyományos Őrségi ízeket lehet kóstolni : sehol senki , be kell előre jelentkezni , főleg gondolom csoportokat fogadnak.
Szentgotthárdi fürdő, kiváló. 3 csúszda , kinti benti medencék, szép, tiszta , kúltúrált. Túrának én ajánlom a hármashatár túrát és a János hegyi túrát.
Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat csak az volt a furcsa hogy főszezonban a vendégváró portákon nem találtunk sehol senkit , sem vendéget sem házigazdát Egész héten házi tojást kerestünk de rájöttünk hogy nem túl sok helyen tartanak állatokat . (a mi Pest megyei városunkban sokkal többen foglalkoznak ezzel)
Ja egy fontos a megközelítés . Odafelé a férjem tajtékzott hogy ennyi idő alatt már régen Horvátországban lennénk így visszafelé másik utat választottunk.
Mindenkinek ajánlom (mi Pest megyéből mentünk) : M7 autópálya Letenyéig majd 87-es főút Zalalövőig majd Őriszentpéter felé. M7 és Őri távolsága 1 óra út.
Mi nem valószínű hogy visszamegyünk mert amiért valóban mentünk volna (vendégvárás, hagyományos mesterségek) nem kaptuk meg és hasonlóan szép helyeket szerencsére találunk közelebb is .
Remélem hasznos lesz valakinek
Éva
Vica19 nem elérhető   Válaszol idézettel