Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Európa > Dél-Európa > Olaszország


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Régi 2011-03-06, 09:17   #1 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-10-10
Összes hozzászólás: 339
Hírnév szint: 15
traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Nápoly

Olaszország harmadik legnagyobb városa Nápoly, a Vezúv és egy másik vulkáni terület a Campi Flegrei között félúton található.

Látnivaló természetesen akad bőven, többek közt a hatalmas üvegkupolával fedett passzázs a Galleria Umberto is Nápoly központjában van.
napoly-galleria-umberto-napoly.jpg
traveller nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-03-08, 08:57   #2 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-03
Összes hozzászólás: 87
Hírnév szint: 15
Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Elég régen, még 1999-ben jártam Nápolyba. Nem tudom, hogy azóta mennyit változott, de engem eléggé megdöbbentett, mekkora különbségek vannak a város egyes részei között. A képen lévő Galleria Umbertoban mi is voltunk. Csupa elegáns üzlet és drága kávézó volt benne, meg hatalmas tömeg. De én akkor láttam először ilyet, hogy egy utcát lefedtek üveggel, és nagyon tetszett. Aztán elmentünk sétálni egyet, és bekeveredtünk a nyomornegyedbe. Hát az nagyon kiábrándító volt. Egy szobás lakásokban 5-6 ember lakott, az utcáról beláttunk a szobákba. Mindenki kint ült a lakások előtt a földön, mert nem volt máshol hely. Hatalmas kosz, rengeteg patkány mindenütt. Az utcai húsárusnál, meg mintha nyúzott macskát árultak volna. Mikor visszataláltunk a "turista negyedbe" eléggé megkönnyebbültünk. Másik érdekessége az volt a városnak, hogy minden felé gépfegyveres rendőrök mászkáltak, nem kis mennyiségben. Tiniként a nápolyi maffiát elég romantikusnak találtam, egészen addig.
Edit nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-04-08, 09:28   #3 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-08-04
Összes hozzászólás: 24
Hírnév szint: 0
etrex a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Nápoly szerintem egy csak rövid megállóra érdemes város. A belvárosban van pár igen szép épület, műemlék és természetesen a Vezúv, Pompei együtt megér még egy kis időt, de egyébként egy piszkos és kifejezetten nem szimpatikus város.
etrex nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-04-10, 10:23   #4 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-03
Összes hozzászólás: 87
Hírnév szint: 15
Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nekünk azt javasolták Nápolyban, hogy ne Popmeibe menjünk, mert nem igazán jó. Helyette egy másik ókori várost, Erkolanot javasolták. Ugyanabban az évben tűnt el ez a település a földről, mint Pompei, de ez kisebb falu, ezért kevésbé híres. Ez utóbbi miatt kevesebb kiránduló jár erre, és sokkal jobban megmaradt eredeti állapotában, mert nem hordták szét a köveit, festményeit szuvenírként. Mi egy egész napot töltöttünk ott és a Vezúvon, de lett volna még mit nézni, csak már nagyon hiányzott a hűsítő strand.
A Vezúv nekem más szempontból is örök emlék. A kráter felé egy darabig fel lehet menni autóval, de a tetejéig csak gyalog. Sehol egy fa, vagy bokor. Életemben nem égtem le még annyira. Nápoly környékén szerintem ezeket mindenképpen látni kell.
Edit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-04-24, 10:28   #5 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-25
Összes hozzászólás: 39
Hírnév szint: 0
Gréti már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Gréti már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Tavaly többször is voltam Nápolyban nyaralni, kirándulni egy olasz ismerősömnél. Aki csak kirándulni, nézelődni jön ide, annak egy napnál nem érdemes több időt tölteni itt. Az összes látnivaló kimerül a bevásárlóutcában, és a várban. A szeméthelyzet javult az utóbbi időben, de még mindig nagy probléma. Nagyon büdös van Nápoly bizonyos részein, de ide a turisták nem igazán tévednek.
Gréti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-06-10, 00:49   #6 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-06-09
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Gergo a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Munkát keresek

Ciao a tutti! Egy olyan kérdésem lenne mindenkitől, hogy aki itt lakik Napolyban, Licola vagy Bacoli környékén nem e tudna valami munkát, akármilyen jó lenne kint élek de kéne egy kis segítség aki tud kérek mindenkit hogy írjanak akár ide akár az e-mail cimemre gergoegyed@virgilio.it buona notte.
Gergo nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
Campania, Napoli, Nápoly, Olaszország, Pompei, Pompeji, Vezúv

« Calabria | Velence »


Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök Keresés ebben a témában
Keresés ebben a témában:

Részletes keresés
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolvaA pontos idő 22:39 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.