Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Az utazás célja > Síelés


 
 
LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Prev Előző hozzászólás   Következő hozzászólás Next
Régi 2009-12-31, 13:36   #1 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-03
Összes hozzászólás: 87
Hírnév szint: 14
Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Síelés Ausztriában

A két ünnep között voltunk Ausztriában síelni. Hát nem volt nagy szerencsénk, de kihoztuk a helyzetből amit lehetett. A szállásunk Lackenhofban volt, a sípályától 300 méterre. Sajnos a sífutó pályán egyáltalán nem volt hó, és a lesiklópályán is csak kevés. 3 kék, és egy piros pálya volt nyitva, a kezdőknek ideális viszonyokkal. Ez egy napra elég volt, de azért a következő 2 napra átmentünk Hochkarra. Itt minden havas volt, nagyon jó kis pályák voltak. Még a pálya felé vezető úton a hegy aljában meg kellett venni a bérleteket, itt sajnos mindig jó nagy sor volt, de gondozott pályák, irányított parkolás várt mindenkit. Ami nekem nem tetszett ezen a pályán, hogy a kezdőknek csak egy könnyebb pálya volt, a másik két kék pályán voltak elég keskeny szakaszok, és elég meredek szakaszok is, amin a társaságunk kezdő tagjai csak lecsatolva mertek lemenni. Következő nap már jöttünk haza, de csak síelés után. Az Ötscher sípályára éjszaka ónos eső esett és teljesen lemosta a havat róla. Gondoltuk útba ejtjük Mariazellt, de ott sem volt igazán hó. A sílift aljában egy magyar síelő azt tanácsolta, hogy menjünk át Ötscherre, mert ott jobb a helyzet. Mondtuk neki, hogy mi onnan jövünk. Én síeltem volna jobb híján itt is, de a többiek Semmeringre szavaztak. Én már nem bíztam az aznapi síelésben, de nekik lett igazuk. Gondozott, széles pályákon síeltünk, a síliftre sosem volt sorállás, és alig voltak a pályákon. A piros pályák kezdőknek elég meredekek voltak, de a kék pályák itt is keskenyek, zsúfoltak. Ráadásul olyan köves volt, hogy komoly kihívás volt kerülgetni őket. Nem is mindig sikerült, a lécem alja eléggé karcos lett.

Összességében mi nagyon jól éreztük magunkat, bár egy kis hó ráférne az összes síterepre, amin jártunk.

Esetleg valaki nem tud ajánlani valami jó terepet, ahol sífutni és lesiklani is lehet? Mert februárban mennénk újra, de szeretnénk valami újat kipróbálni.
Edit nem elérhető   Válaszol idézettel
 

Címkék
Ausztria, Grossglockner, Hochkar, Lackenhof, Mariazell, Mölltaler gleccser, Ötscher, Semmering, síelés, ZauberbergJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök Keresés ebben a témában
Keresés ebben a témában:

Részletes keresés
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolvaA pontos idő 20:29 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.