Utazás Fórum |
2010-05-08, 14:19 | #1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 |
Szlovén tengerpart
Rövid, ám annál szebb tengerpartja van Szlovéniának. Én mindig csak 1-1 napra jártam ott. Azt nem tudom elmondani, hogy milyen ott egy hetes, vagy hosszabb nyaralás. Ellenben olyan csodálatos napokat töltöttem Piranban és a környékén, hogy úgy gondoltam feltétlenül meg kell osszam másokkal is.
Ideális megállóhely lehet azoknak, akik mennek tovább Olaszország felé, de akik Szlovéniában kirándulnak azoknak se lesz hosszú leugrani a tengerhez. Feltétlenül ajánlom még télen is! Mi egyszer síelésből ugrottunk le ide. Míg a hegyekbe nagy hó és köd volt, addig itt tiszta mediterrán hangulat és kellemes 12 fok volt. Fura is volt Piran kicsit kihaltan. Mikor felvittük a társaság tagjait a várfalhoz és mögötte észrevették a focipályát nagyot ámultak. Újra felmerült a kérdés, hogy aki onnan kirúgja a labdát az kiszedi-e a tengerből, ahova minden bizonnyal simán elgurul. Portoroz nagyobb hoteleivel, kaszinóival nem annyira a mi világunk, de az is szép hely. |
2010-07-25, 16:28 | #2 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Szerintem a Szlovén tengerpart túl rövid, még a Szlovének is Horvátországba járnak nyaralni. Fürödni 1 hétre tehát biztos nem oda mennék, hanem a szomszédba.
Strandok persze vannak, kövesek, mint mindenhol arrafelé. Kevéssé gyerekbarát talán, mint Horvátország. Előnye azért, hogy közel van. |
Hirdetések |
2010-08-17, 14:12 | #3 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 13
arra figyeljetek, hogy a szlovén tengerparton a kempingekben nehezen találni szabad helyet, főleg a főszezon alatt.
a strandok kövesek és ahogy én tapasztaltam ingyenesek, de autóval közlekedőknek fizetni kell a behajtásért, parkolásért (1.20 eur/óra) portorozban egyébként egyszer utaztunk valami ingyenes szállítással, ami bevitt minket a központba. persze a városon belülre nem engedtek minket és a parkolás itt is pénzbe került az árak vegyesek, szerintem drágább, mint horvátország. 8 eur körül lehet azért már enni egy pizzát. strandolás: Koper nekünk nem tetszett strandoláshoz, Piran már inkább, de Strunjan és Izola volt a legjobb. |
2010-08-17, 21:58 | #5 (permalink) |
Adminisztrátor
Összes hozzászólás: 107
Hírnév szint: 10 |
Fényképekkel én is tudok szolgálni.
Koper madártávlatból, az országútról fényképezve: Piran felülnézetből: Szlovén tengerpart: Sajnos nem voltunk ott csak egy fél délutánt, így sokat nem tudok hozzátenni, mindenesetre én is szívesen visszamennék! |
2010-09-03, 10:25 | #6 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 16
Jó látni ezeket a fényképeket. Mi májusban voltunk Piranban, de csak pár órát. Sajnos nem volt ilyen szép időnk, mint nektek, így inkább beültünk egy tengerparti étterembe.
Felülnézetből hogyan fényképezted le a városkát? Van valami kilátó ott? |
2010-09-14, 13:44 | #7 (permalink) |
Adminisztrátor
Összes hozzászólás: 107
Hírnév szint: 10 |
A várból, ami a már említett focipálya mellett van. Valójában tehát nem igazi felülnézet, de ez a képen is látszik.
Ha Piranban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel ezt a helyet. Nekem az egész Szlovén tengerpartból az a kilátás tetszett legjobban. |
2014-04-02, 18:36 | #8 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Kedves Fórumozók!
Július közepén Zalaegerszegen fogunk nyaralni. Szeretnénk 1 napra átmenni Szlovéniába, de nincs autónk. Tudja valaki, hogy tömegközlekedéssel, hogy lehet oda jutni, és hova menjünk? Köszönettel Digi |
Címkék |
Adria, Isztria, Izola, Koper, Piran, Portorož, Strunjan, Szlovénia, tengerpart |
Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
|
|
Hasonló témák | ||||
Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
Spanyol tengerpart | BeachGirl | Spanyolország | 14 | 2012-06-25 18:51 |