Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Az utazás célja > Síelés


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Régi 2009-12-31, 13:36   #1 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-03
Összes hozzászólás: 87
Hírnév szint: 15
Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Síelés Ausztriában

A két ünnep között voltunk Ausztriában síelni. Hát nem volt nagy szerencsénk, de kihoztuk a helyzetből amit lehetett. A szállásunk Lackenhofban volt, a sípályától 300 méterre. Sajnos a sífutó pályán egyáltalán nem volt hó, és a lesiklópályán is csak kevés. 3 kék, és egy piros pálya volt nyitva, a kezdőknek ideális viszonyokkal. Ez egy napra elég volt, de azért a következő 2 napra átmentünk Hochkarra. Itt minden havas volt, nagyon jó kis pályák voltak. Még a pálya felé vezető úton a hegy aljában meg kellett venni a bérleteket, itt sajnos mindig jó nagy sor volt, de gondozott pályák, irányított parkolás várt mindenkit. Ami nekem nem tetszett ezen a pályán, hogy a kezdőknek csak egy könnyebb pálya volt, a másik két kék pályán voltak elég keskeny szakaszok, és elég meredek szakaszok is, amin a társaságunk kezdő tagjai csak lecsatolva mertek lemenni. Következő nap már jöttünk haza, de csak síelés után. Az Ötscher sípályára éjszaka ónos eső esett és teljesen lemosta a havat róla. Gondoltuk útba ejtjük Mariazellt, de ott sem volt igazán hó. A sílift aljában egy magyar síelő azt tanácsolta, hogy menjünk át Ötscherre, mert ott jobb a helyzet. Mondtuk neki, hogy mi onnan jövünk. Én síeltem volna jobb híján itt is, de a többiek Semmeringre szavaztak. Én már nem bíztam az aznapi síelésben, de nekik lett igazuk. Gondozott, széles pályákon síeltünk, a síliftre sosem volt sorállás, és alig voltak a pályákon. A piros pályák kezdőknek elég meredekek voltak, de a kék pályák itt is keskenyek, zsúfoltak. Ráadásul olyan köves volt, hogy komoly kihívás volt kerülgetni őket. Nem is mindig sikerült, a lécem alja eléggé karcos lett.

Összességében mi nagyon jól éreztük magunkat, bár egy kis hó ráférne az összes síterepre, amin jártunk.

Esetleg valaki nem tud ajánlani valami jó terepet, ahol sífutni és lesiklani is lehet? Mert februárban mennénk újra, de szeretnénk valami újat kipróbálni.
Edit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-01-29, 10:50   #2 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-11-06
Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0
Síelő a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

St. Jakob im Walde és a Panoramaloipe a közeli sífutó centrumok Ausztriában. Előbbinél csak egy kis alpesi pálya van, míg utóbbi Mönichkirchen, Semmering és St. Corona am Wechsel pályákat is érinti.

Azért azt tudni kell, hogy kicsit távolabb sokkal komolyabb sícentrumok találhatók, mint ami jártatok.
Síelő nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-02-17, 10:26   #3 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-01-29
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
turakesz a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Semmeringről mostanában jókat hallottam. Egy barátomtól, ott jártak és nagyon elégedettek voltak mindennel, talán csak annyi, hogy egy picit többen voltak a kelleténél.
Milyen biztosítást kötöttetek? Mi épp most készülünk oda, nagyom kíváncsi vagyok, bár ezek után nagyon félek, hogy zsúfolt lesz.
turakesz nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-17, 14:20   #4 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-02-17
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
poccinto a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szezon van ilyenkor mindenhol sokan vannak!
Én az Uniqa-nál kötöttem utoljára. Szerintem elég jó a Szuper G Optimum csomagjuk. 590 forint egy nap és szinte mindenre kiterjed!
poccinto nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-17, 14:41   #5 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-01-29
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
turakesz a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Nem egy nagy összeg, a teljes síelés költségeihez nézve. Majd átfutom miket ajánlanak, de szerintem ez nekem is jó lesz.
turakesz nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-02-24, 12:02   #6 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-25
Összes hozzászólás: 39
Hírnév szint: 0
Gréti már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Gréti már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Semmering tényleg jó hely, nekem nagyon bejött.

Ellenben vasárnap voltunk Mönichkirchenben. Hát az nem tetszett, pedig ilyet én még nem mondtam sípályára. Nekem kicsit kevés volt a piros pálya, bár ez egy kezdőnek inkább előny. Ami elég gáz volt, hogy bármerre ment az ember, mindenütt cigifüstbe botlott. Az éttermekben vágni lehetett a füstöt, a síliftnél a sorban 10 felől fújták az arcomba. De nem egy ember síelt cigivel a kezében. Megnyerte a legfüstösebb pálya címet.

De a sor is elég hosszú volt, valahogy nem oszlott el a nép.
Gréti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-02, 10:53   #7 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-03
Összes hozzászólás: 87
Hírnév szint: 15
Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Újabb síelésen vagyunk túl. Ezúttal is Ausztriában voltunk, és két pályát próbáltunk volna ki. Az első a Matrei-Kals volt a Grossglockner mellett, ahol két napot csúsztunk. Nekem nagyon tetszett, csak kicsit szeles volt a kalsi oldal. Jó minőségű pályák voltak csodaszép kilátással. Kezdőknek viszont nem ajánlanám annyira, mert egy végigsíelhető kék pálya sem akadt. A legtöbb pálya több színű volt. Elkezdődött kéken, aztán pirosra váltott, majd újra kék lett. Volt egy két elég lassú lift is, de ez nem volt zavaró. A nap vége érdekesen végződött, mert a térképen úgy jelölték, hogy lecsúszhatunk a kocsiig. de ez még csak egy tervezett pálya, így gyalogolhattunk lécekkel a vállunkon fél órát az autóig. Nagy kaland volt.

Ami viszont minden osztrák pályán hiányzik nekem, az a gyorsbüfé. Eddig mindenhol csak rendes étteremmel találkoztunk, ami sok időt vesz el a síelő időből. Nekem jobban bejön, amikor odacsúszom a büféhez, kérek egy hot-dogot, és a síliftig megeszem.

A másik pálya, amit kipróbáltunk volna az a Mölltaler gleccser. Már a parkolóban gyanús volt a kevés autó, és hogy mindenki szembe jön velünk. felmentünk a gleccservasúton, és akkor szél fogadott, hogy kis túlzással alig tudtunk kiszállni. Sajnos nem mentek a felvonók, csak két pici húzólift 200 méteres pályákkal. A szél annyira fújt, és hordta a havat, hogy a szüleim fel sem csatoltak, csak beültek a büfébe. két percre kisütött a nap, akkor utánuk mentem elkérni a fényképezőt, de mivel nem rendeltem semmit, a büfés srácnak 10 másodpercébe került kidobni engem. Mert vagy eszem-iszom, vagy ne foglaljam bent a helyet annyi ideig sem, míg előveszi apa a fényképezőt. No komment.

Azért egyszer megnézném ezt a pályát szép időben is.
Edit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-17, 15:28   #8 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-05-17
Összes hozzászólás: 20
Hírnév szint: 0
DaveeD már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.DaveeD már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Semering tényleg nagyon jó hely, bár inkább tapasztaltabb síelőknek ajánlanám, mert elég ágas bogas pályarendszere van, és köztük elég sok közepes, és nehéz pálya is akad, amikre rátévedve egy kezdő síelő akár komoly balesetet is szenvedhet.

Kezdők számára Ausztriában a Frauenalpe pályáit ajánlanám, ahol egy még csak éppen tanulgató síelő is igazi élménysíelésben részesülhet, mert a jól karbantartott kiszegélyezett lankás pályákon könnyedén gyakorolhat, anélkül, hogy önmagát, vagy másokat veszélyeztetné.
DaveeD nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-20, 12:19   #9 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-05-18
Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0
ervin a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Én elsősorban Schladmingot, illetve a Dachstein-Tauern régiót ajánlanám Ausztriában. 4-5 hegy bejárható anélkül, hogy le kéne vetni a sílécet, vannak pályák minden nehézségi fokon.

Talán az abszolút kezdőknek nem ideális, de ha jól válogatja meg az útvonalát, végig könnyű pályákon haladhat.
ervin nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-20, 21:45   #10 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-05-17
Összes hozzászólás: 20
Hírnév szint: 0
DaveeD már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.DaveeD már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Igen azok sem rossz helyek, de semering is hasonló nagy pályarendszer, és itt is megtalálható a legkegyetlenebb fekete pályáktól kezdve minden féle nehézség.

Frauenlapét azért ajánlottam kezdőknek, mert egy kezdő síelőnek nehézséget jelenthet a pályák közötti tájékozódás is. Még kezdő koromban futottam bele úgy fekete pályába, hogy az eleje nem tűnt vészesnek, aztán meg a közepétől vagy 20 szor elestem, mire leértem
__________________
Segítség a sikeres fogyókúrához Fogyókúrás módszerek, fórum, receptek, Fogyókúra naplók
DaveeD nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-06, 13:10   #11 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 10-01-26
Összes hozzászólás: 45
Hírnév szint: 0
Kitty már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Kitty már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nagyon jó hely tényleg Ausztria. Közel van és nagyon hamar meg lehet oldani a kijutást és akár csak egy napokat is el lehet menni síelni és nem is drága a hely.
Kitty nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-06, 19:30   #12 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-10-10
Összes hozzászólás: 339
Hírnév szint: 15
traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Drágaság viszonyítás kérdése. Tény, hogy nem nagyon drágább már, mint bárhol máshol, de még idehaza sem olcsó mulatság a síelés.
Bárhova megy az ember a síbérletnek igencsak megkérik az árát.

Relatíve visziont minél komolyabb egy síterep annál jobban megéri. Ha egy 500 méteres lejtőn csúszkál az ember az hiába 2/3 annyi pénzbe kerül, mint egy 100 kilométeres sícentrum bérlete.
traveller nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-12-06, 14:21   #13 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-03
Összes hozzászólás: 87
Hírnév szint: 15
Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Hétvégén kipróbáltunk két osztrák síterepet. Semmering volt az egyik. Nagyon jó hó van már most rajta. Szinte az összes pálya nyitva volt, és alig akadt rajta síelő.

A másik pálya Katschberg volt. Itt már több pályán voltak gondjaink. Sajnos nagyon nagy szél volt, így sok helyről lehordta a havat. Sok helyen kilátszott a fű. Viszont a többi pálya kitűnő állapotban volt. A sílifteknél semmit nem kellett sorba állni, lendületből ülhettünk be. Külön szót érdemelnek a pályán dolgozók, akik nagyon segítőkészek és kedvesek voltak velünk.
Edit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2019-09-06, 12:18   #14 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 19-09-06
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0
Shiftyy a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Síelés a Tiroli Alpok síparadicsomában!

https://travelution.me/offer/all-inc...paradicsomaban
Shiftyy nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
Ausztria, Grossglockner, Hochkar, Lackenhof, Mariazell, Mölltaler gleccser, Ötscher, Semmering, síelés, ZauberbergJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök Keresés ebben a témában
Keresés ebben a témában:

Részletes keresés
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolvaA pontos idő 22:47 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.